вторник, 20 октомври 2009 г.

Ден на интензивното ходене в Земенския пролом

Поход от Скакавица до Земен огранизира общинския съветник Севделин Атанасов по повод Денят на интензивното ходене. Маршрутът на природолюбителите от Кюстендил и София започна от застрашения от наводняване район на водопада Полска Скакавица и премина през местността "Грънчар", където има вероятност да бъде открита втора кариера в защитената от НАТУРА 2000 територия. Походът включи посещения на пещерата, в която Иван Рилски прекарал пет години от живота си и Земенския манастир.






6 коментара:

  1. Браво !

    Дано успеем да изпъдим кариерите от това прекрасно кътче !

    ОтговорИзтриване
  2. Защо сайта не се обновява?

    ОтговорИзтриване
  3. първата снимка ме впечатли ососбено има някаква особена магнетичност, поздрави

    ОтговорИзтриване
  4. Ден на интезивното ходене трябва да има по често.

    ОтговорИзтриване
  5. Ще ми се тази година пак да се организира поход от Скакавица до Земен. Особено полезно ще е за младите, за учениците - да видят каква красота има в България, за да я оценят и да я пазят. Снимките са прекрасни! Подобни начинания трябва да имат повече отразяване в медиите.

    ОтговорИзтриване
  6. Тази инициатива с която са започнали е страхотна и се надявам всяка една следваща година да има по подобен поход.Който е хем здравословен , но и същевременно доста образователен.Виждаш места където наши български имена и герои са прекарали част от живота си и може да се докоснеш до различните обичаи и култури,които имаме в страната.Надявам се пак да ни пишете и ако качите малко снимки от тези разходки мисля че ще спечелите още много почитатели.В блога ви има любопитни теми, надявам се а ни пишете и през новата година.

    ОтговорИзтриване